Motiveeriv lugu aja väärtusest

Motiveeriv lugu aja väärtusest❤️

Benjamin Franklin on kord kirjutanud: “Kaotatud aega ei leita enam kunagi.”

Sokrates on kord öelnud: “Meie elud on vaid tolmukübemed, mis langevad läbi aja sõrmede. Nagu liivakella liivad, on ka meie elupäevad.”

Kunagi elas väikeses külakeses poiss nimega Roland. Roland oli tuntud oma laiskuse ja ambitsioonide puudumise poolest. Tal oli kombeks aega raisata ja oluliste ülesannetega venitada.

Vaatamata pere ja sõprade pidevatele nõuannetele aega väärtustada, ei paistnud Roland selle tähtsust mõistvat.

Ühel päikesepaistelisel päeval saabus külla vanamees, kelle nimi oli härra Gupta. Ta oli tuntud oma tarkuse ja inimeste probleemide lahendamise oskuse poolest. Sõna levis kiiresti ja peagi kuulis Roland härra Gupta saabumisest. Uudishimu saavutas haripunkti, ta otsustas vanamehelt juhatust otsida. Roland lähenes härra Guptale, kes istus suure banaanipuu all. Ta küsis lugupidavalt kummardades: “Härra, mulle on öeldud, et te omate suurt tarkust. Kas saaksite palun mind juhendada, kuidas oma elust maksimumi võtta?”

Härra Gupta naeratas ja noogutas jaatavalt, mõistes noormehe võitlust. Ta võttis kotist välja liivakella ja ulatas selle Rolandile. See liivakell sümboliseerib aega, ütles ta. Iga liivatera tähistab teie elu väärtuslikku hetke. Roland hoidis liivakella käes, tunnetades selle tähtsust. Nüüd jätkas hr Gupta. Ma tahan, et te kujutaksite ette, et iga liivakellast läbi kukkuv liivatera on raisatud võimalus. Iga kord, kui viivitad või aega raiskad, libiseb tera igaveseks käest. Roland, mõistes oma tegude tõsidust, kuulas tähelepanelikult, kui härra Gupta jätkas. Aeg on kallis kingitus, mu poiss. See ei oota kedagi. Iga mööduv sekund on sekund, mida te ei saa taastada. Kui sa seda jätkuvalt raiskad, ärkad ühel päeval täis kahetsust. Tundes kiiret tunnet, küsis Roland: “Aga kuidas ma saan muutuda? Kuidas väärtustada aega ja seda maksimaalselt ära kasutada?”

Härra Gupta naeratas soojalt. See algab väikeste sammudega, ütles ta. Alusta eesmärkide seadmisest ja sea oma ülesanded tähtsuse järjekorda.

Jaga need juhitavateks osadeks ja keskendu nende ükshaaval lõpetamisele. Õppi oma aega tõhusalt juhtima. Pea meeles, et edu saavutavad need, kes mõistavad aja väärtust.

Roland võttis vanamehe nõu südamesse ja otsustas oma elu muuta. Ta alustas oma igapäevase rutiini korraldamisega, määrates erinevatele tegevustele kindlad ajaraamid. Ta kõrvaldas segajad ning keskendus ainult käsilolevale ülesandele. Tasapisi märkas Roland oma elus positiivset nihet.

Päevad muutusid nädalateks ja nädalad kuudeks. Rolandi äsja leitud pühendumus ja distsipliin tasus end ära. Ta täitis ülesandeid, mida oli aastaid edasi lükanud. Ta tegeles oma kirgedega ja avastas peidetud andeid. Külaelanikud imestasid tähelepanuväärse ümberkujundamise üle, mille tunnistajaks nad Rolandis olid. Aja jooksul mõistis Roland, et aja tõeline jõud ei seisne mitte ainult ülesannete täitmises, vaid ka suhetes. Ta veetis kvaliteetaega oma pere ja sõpradega, hinnates nendega jagatud hetki. Ta mõistis, et aeg on piiratud ressurss ja iga lähedaste seltsis veedetud sekund oli aare.

Möödusid aastad ja Roland jäi vanaks. Tema küla austas teda tähelepanuväärsete saavutuste ja targa ajakasutuse eest.

Ta jagas oma teekonda noorema põlvkonnaga, kutsudes neid üles hindama iga mööduvat hetke ja võtma oma elust maksimumi. Rolandi lugu levis kaugele, inspireerides lugematuid inimesi oma suhet aega ümber hindama. Inimesed hakkasid mõistma, et aeg pole pelgalt kaup, vaid hinnaline kingitus, mida tuleb kalliks pidada. Ja nii õitses küla härra Gupta tarkuse ja Rolandi muutunud elu tõttu, tuletades kõigile meelde aja tähtsust ja jõudu, mis sellel on nende saatuse kujundamisel.

Niccolo Machiavelli on kord öelnud: “Mida rohkem liiva on meie elu liivakellast välja pääsenud, seda selgemalt peaksime sellest läbi nägema.”

Patrick Madrid on kord kirjutanud: “Nagu liivakell, mille sees on teatud arv liivaterasid, on Jumal määranud teie elu kestma vaid teatud arvu päevi ja teil pole aimugi, kui palju neid on…”

Tundmatu autor

Shopping Cart